5 ting du skal huske, når du steger frikadeller

Frikadeller med brun sovs og surt har nærmest status af nationalret. Det er noget, vi alle elsker, og de fleste af os, kan nævne én i familien, der i den grad formår at lave lækre frikadeller. For det er jo faktisk en evne, som ikke alle har – i hvert fald ikke hvis frikadellerne skal have den helt rigtige sprøde skorpe.

Vi har samlet 5 gode råd til dig, der vil være en mester til at stege frikadeller:

1) Brug smør. Masser af smør. Virkelig megameget smør. Gerne op i nærheden af en halv pakke. Og lad nu være med at holde igen, fordi du tænker, at det er for meget. Der skal smør til. Så meget smør at det syder op af siderne på frikadellerne, når de steges.

2) Lad være med at stege for mange frikadeller ad gangen. Det er fristende at proppe panden helt – særligt hvis det betyder, at du kan bruge al farsen på én gang – men det er ikke fordelagtigt på nogen måde; det giver nemlig ikke smørret plads til at komme langt op ad siderne på frikadellerne.

3) Brug den helt rette mængde salt. Hverken mere eller mindre. Og hvad er så den rette mængde? Spørger man mestrene ude i det danske land, så er det lige præcis 12 gram salt per 500 gram kød.

4) Kæl for farsen! Den skal piskes stille og roligt, og du skal give dig god tid. Rør først farsen godt sammen med saltet, og derefter rører du igen, når de resterende ingredienser kommer i. Og pas på, at den ikke bliver klæg!

5) Start i god tid, så farsen kan stå på køl i minimum én time – gerne to. Det trækker smagen frem, så dine frikadeller bliver endnu bedre.

Og så et lille ekstra tip: Mens farsen står på køl, kan du lave din egen agurkesalat – det tager kun 10 minutter.