Sådan kan du undgå at skifte ruden

20 april 2020
Lotte Hindsberg
Sådan kan du undgå at skifte ruden

Noget at det sværreste at undgå når man kører bil, er at få et stennedslag op ruden på et eller andet tidspunkt. Årsagen til dette er at det er noget man ikke selv er herre over. Udover at prøve at holde afstand til andre biler og sætte farten ned, hvis du er på en vej hvor der er sten på vejen. 

Der er dog ting du kan gøre hvis uheldet er ude og du har fået et nedslag så du undgår at skulle udskifte ruden. I dag er det både dyrt og besværligt at udskifte en rude, da der ofte er meget elektronik i ruden og det er heller ikke altid sikkert, at mekanikeren har en på lager. 

Hvad kan du gøre for at undgå at få udskiftet ruden?

Hvis uheldet er ude og du har fået et stennedslag, er det en god ide at holde op med at køre. Hvis revnen er mindre end en 2 kr,. er det muligt at lave ruden uden at skulle udskifte ruden. Forsætter du med at køre kan bilens bumpen op og ned få revnen til at blive større. Hvis du har noget tape eller et stykke plaster, så sæt det på revnen. Ofte kan du få en carglas reparatør ud og lave ruden med det samme. Reparatøren renser ruden så den er helt ren inden der kommer lim på nedslaget. Ved hjælp af vakuum sikre man at limen kommer helt ud i alle hjørner. Efterfølgende får nedslaget UV varme og det gør at glasset bliver helt glat som før. Når en vinduevisker går frem og til bage over det tidligere nedslag vil det ikke kunne ses. 

Hvis det regner og bilen ikke kan stå i læ, kan man ikke lave ruden og det er nødvendigt at vente til at det holder op med at regne. Ruden skal være tør.

Flere Nyheder