Tips til besøget i en brudebutik

17 september 2020
Lykke Holzmann Søby

At lede efter den perfekte brudekjole er bestemt et af højdepunkterne ved bryllupsforberedelserne. Der er dog nogle ting man kan gøre, både for at hjælpe sig selv, men også personalet i en brudebutik.

Det er en god idé at lave en aftale for at prøve kjoler

Gå aldrig ind i en brudebutik og forvent at blive betjent af en bestemt brudekonsulent, der er på gulvet på det tidspunkt. Mange steder er det obligatorisk at lave en aftale med butikken inden man dukker op. Så har du mulighed for at tage dig tid til at finde den helt rigtige kjole, fordi konsulenten kun fokuserer på dig, mens du er der.

Det er fint bare at stikke hovedet ind, hvis du tilfældigvis går forbi, men kun hvis formålet er at tage et hurtigt kig og beslutte, om det er en butik, du vil arbejde videre med. Hvis du kan lide det, du ser, skal du lave en aftale via nettet eller telefonen og vende tilbage på det aftalte tidspunkt.

Kom gerne forberedt

Hvis du går ind uden nogen som helst idé om, hvad du vil, spilder du måske din og brudekonsulentens tid. Så lav lidt research først. Se gennem brudemagasiner, shop rundt online og opret en Pinterest. Tag derefter nogle af de billeder du har fundet med til brudebutikken.

Det hjælper konsulenten med at finde den stil du godt kan lide, når hun kigger gennem stativerne.

Spørg om lov til at tage selfies i butikken

Antag ikke, at du kan tage de fotos, du ønsker. Spørg først, hvordan butikken har det med selfies, og hvis de siger nej, skal du selvfølgelig gøre som de beder om! Der er et par grunde til, at brudebutikker forbyder fotos.

Det kan eksempelvis være fordi:

Butikken har muligvis en eksklusiv linje eller stilarter, der er unikke for det område, som andre butikker ikke tilbyder, og derfor er lederen beskyttende over sin beholdning (og med god grund).

Boutique-butikker forbyder undertiden fotos for at forhindre, at deres design kopieres af konkurrenter.

Hvis butikken ikke tillader fotos, skal du imødekomme anmodningen. Bare tag nogen med dig, der kan tage gode notater om, hvilke kjoler du kunne lide, og hvorfor. Du må selvfølgelig gerne skrive stilnummeret og eventuelle designdetaljer ned.

Ovenstående regler er ikke skrevet i sten, men blot tiltænkt som gode råd, så dit besøg i en Brudebutik i Frederikshavn bliver så hyggeligt som muligt. 

Tillykke med det forestående bryllup. 

Flere Nyheder